Sunday 3 April 2016

Estereotips

Hedy Lamarr el 1944

Hedy Lamarr va ser actriu pels volts de la primera meitat del segle XX a Hollywood, resulta que a banda d'actriu era enginyera, i una de les seves patents i idees està integrada dins sistemes de comunicació sense cable (Bluetooth o WiFi).

Ho acabo de llegir.

En una targeta que indica fets curiosos i sorprenents. 

Kaley Cuoco com a Penny a la sèrei Big Bang Theory
En aquest cas és sorprenent per que la imatge més comú d'una actriu és la de Penny a Big Bang Theory, una cara maca amb pocs coneixements tècnics i científics. De fet durant les primeres temporades pràcticament era l'únic personatge femení de la sèrie. Els nois també representaven estereotips de físics o d'enginyers, però això és prou comú en les sèries d'humor, ajuda a situar als personatges.

El problema dels estereotips és que, quan són prou estesos, ens fan jutjar algú abans de conèixer-lo, i ja ens predisposa a alguns comportaments, i el que potser és pitjor, a vegades poden allunyar a algunes persones d'algunes professions.

Que una dona fes contribucions a l'enginyeria als anys 40 no era gaire habitual, ni gaire fàcil, tenint en compte la societat d'aquella època. Avui en dia continuent sent minoria, ja que per algun motiu, el percentatge de dones a la majoria de les carreres tècniques és inferior al d'homes. Moltes universitats estan fent campanyes i estudis per intentar modificar aquesta tendència. 










No comments:

Post a Comment