Tuesday 10 December 2013

Una hora de codi


Jo vaig començar a la informàtica amb un Comodore 64, tenia 64K de memòria, i anava amb una cinta de cassette ... NO, no m'he equivocat, tenia 64K de memòria, això eren uns bons gràfics, i havia de numerar les línies de comandes dels programes que feia en Basic i els havia de gravar en una cinta de cassette, i sí, això encara em fa gràcia

I el fet que a la pel·lícula Jocs de Guerra (1982) es poguessin connectar dos ordinadors amb un mòdem em semblava increïble, i només possible per hackers i militars. Els llenguatges de programació eren com un idioma: havies d'aprendre vocabulari i sintaxi, i com escrivíem a màquina, teclejaves amb tots els dits. Ara, gràcies al mòbil, torno a teclejar amb dos dits o fins i tot amb un dit. I programar és fàcil. És tan fàcil que es pot començar molt aviat, i de fet és una prioritat per algunes persones i països. En concret, una iniciativa relacionada amb programació ha estat elevada a proposta a nivell estatal als Estats Units d'Amèrica, i com no pot ser d'una altra forma, ho han fet a lo gran, amb missatge del president inclòs. 


 El fet és que cada cop hi ha més coses del nostre voltant que depenen de programes informàtics: entreteniment, electrodomèstics, telefonia, ...i tot i això les previsions són que no hi ha prou gent preparant-se per aquests llocs de feia que s'obren, com a mínim als EUA.
Clica per veure la infografia sencera

Aquesta iniciativa s'ha anomenat Code Hour, i l'han inclòs en la setmana de les ciències computacionals (del 9 al 15 de desembre) i la idea és que tothom faci una hora de programació. A secundària hi hem contribuït amb unes quantes línies de codi, seguint els tutorials per tots els nivells, i escollint els llenguatges, des d'aquells més formals, com Python, o aquells més visuals, com Scratch.

No és complicat, fins i tot és divertit, i TOTHOM pot fer-ho, només cal començar pel nivell adequat, i continuar jugant fins veure quin és el nivell més alt que es pot assolir ... qui no ha estat una hora amb un joc d'ordinador?

No comments:

Post a Comment