Wednesday 4 December 2013

ELS ALUMNES DE BIOLOGIA DE 2n DE BATXILLERAT S’IMPLIQUEN!




APOSTAR PER LA CIÈNCIA ÉS APOSTAR PER TU MATEIX


L’objectiu de la marató és fomentar l’investigació biomèdica mitjaçant els fons econòmics obtinguts en el programa. Aquest projecte es remonta a l’any 1992 i ha aconseguit financiar 594 projectes d’investigació gràcies als 92.788.796 € que han aconseguit recaudar al llarg d’aquests anys. Durant els últims 4 anys podem parlar de projectes que han suposat una enorme trascendència com per exemple, la regeneració i transplant de òrgans i teixits (2011), lesions medulars i cerebrals adquirides (2010), enfermetats minoritàries (2009) I enfermetats mentals greus (2008) i altres prèvies tan important com el càncer (2004) i el sida (2001).

Cada vegada que s’ens presenta una situació com la d’aquesta marató el primer que s’ens passa pel cap és que el nostre petit gra de sorra no serà suficient com per que suposi un canvi. Però no sóm conscients de que la suma d’aquests grans formaràn una muntanya de la que en un futur estarem orgullosos. Satisfets d’haver contribuit a marcar un abans i un després en la ciència.

Un exemple clar i recent de la força que tenim en conjunt és el resultat de la aportació de l’any passat que va fer possible la creació d’un mini ronyó. Un equip d’investigadors del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelonba aconsegueix crear, amb cèl·lules mares humanes, un mini ronyó tridimesional. Aquest avanç científic ens permet estudiar les enfermetats del ronyó, el descobriment de noves drogues i el pas endavant que suposa les teràpies amb implantació de cèl·lules mare. Com és sabut, les enfermetats de ronyó constitueixen un gran problema per la salut. 

No comments:

Post a Comment